Akció!
terefutó cipő

Salomon Speedcross 3 CS férfi vízálló terepfutó cipő

Most: 42.990 Ft 29.900 Ft

A Salomon Speedcross 3 CS (Deep blue-Black-G blue) férfi terepfutó cipő a Salomon egyik ikonikus cipője, a kritikusok szerint a sebességet hozta a terepfutásba. Könnyű, kiváló talajfogású és tapadású, észre sem veszed, hogy rajtad van, csak a sebességed más. És a CS modellek most Clima Shield vízálló membránnal a cipő első kétharmadában.

Választás törlése
Cikkszám: L37637500.

Termék leírása

A Salomon Speedcross 3 CS (Deep blue-Black-G blue) férfi terepfutó cipő könnyű, a lábon alig észrevehető viselet fantasztikus tapadással. Csúszós, nedves talajon jól bizonyít, igazi sárfutó. Jobb talajérzetet biztosít, növeli a futás hatékonyságát. Viszont aszfalton jobban kopik, emiatt ott nem célszerű sokat használni. A külső Contagrip® talp sárvető mintázatú, kifejezetten kevesebb plusz súlyt kell így alkalmasint cipelned!

Kényelmes a tartása, már első próbánál úgy érzed, hogy a lábra öntötték (Sensifit™).  Bekötése, kioldása villámgyors a Quicklace™ fűzőrendszernek köszönhetően: egy mozdulattal kioldható és behúzható. A fűzőrész feletti kis zsebbe elrejthető a záróklipsz és a fűző, így nem lóg ki (Lace Pocket). Könnyű, tömege 310 gramm (UK 8,5). A rétegelt, könnyített talp egy többfunkciós stabilizátorként funkcionál (Molded EVA).

Visszatérve a belső talpra – kivehető és mosható. Az Ortholite®-hab belső talp hűsítő hatású, a láb számára szárazabb környezetet biztosító, extra csillapítással is szolgáló ágyat képez, plusz párnázottsággal és tartással ad a sarokrésznél.

ClimaShield vízálló membrán technológia

ClimaShield vízálló membrán technológia

A CS modellek ClimaShield vízálló, lélegző membránnal készültek. A CS modellek specialitása a GTX modellekkel szemben, hogy csak a cipő első kétharmada készül vízálló membránnal, a sarok nem. Ennek több előnye is van: a cipő így könnyebb, mert 1/3 részen nincs az extra membrán súlya, jobban szellőzik, mint a GTX változat, hiszen a sarkánál nem vízálló, ott a szellőzése is sokkal jobb, ami miatt pedig gyorsabban is szárad a láb a saját párájától és az esetlegesen bejutó víztől.

CS modell vízálló membránnal borított része

CS modell vízálló membránnal borított része

Aki esős, nedves időben is rendszeresen fut tudja, hogy az esetek döntő részében csak a cipő orra lesz vizes, így erre a problémára a CS modell tökéletes és kényelmes megoldás.

Mivel azonban félcipőről van szó, így mind a CS, mind a GTX modellek igazából csak kamásnival funkcionálnak jól nagy esőben, vagy nagy hóban, különben felülről jut be az eső és a hó, akkor pedig mindegy, hogy milyen membránnal készült a cipő.

További információk

Súly 310 g

Tetszeni fog neked…