Akció!
Contour Hybrid Mix Universal túrasí fóka 110, 120 mm
Contour Hybrid Mix Universal túrasí fóka 110, 120 mmContour Hybrid Mix Universal túrasí fóka 110, 120 mm

Contour Hybrid Mix Universal túrasí fóka 110, 120, 130 mm

Most: 56.500 Ft 46.390 Ft

Az osztrák Contour cég hibrid ragasztós fókája egyre komolyabb elismerésnek örvend hobbi sportolók és hivatásos felhasználók (versenyzők és hegyi mentők) körében is. A hibrid technológia biztosítja a maximális tapadást még nehéz körülmények között is. Kezelhetősége könnyű, nem kell újraragasztózni a fókát, könnyen tisztítható! A fóka anyaga 70 % mohair és 30 % szintetikus anyag. A több méretben kapható fóka hosszát és  szélességét a használni kívánt léchez kell vágni a csomagban mellékelt speciális késsel.

Néhány vélemény a Contour Hybrid fókáról:

 • Backcountry Magazine USA, 2016 skin test: “Bottom Line: Convenient to pull glue-from-glue, fast gliding and easy folding.” (Kényelmesen széthúzhatók a ragasztós felületek, gyors siklás és könnyű összehajtás.)
 • Fall-Line Magazine, UK, Gear Guide edition 15/16: “Gear of the Year” for contour hybrid skins (Az év felszerelése díj 15/16 Nagy Britanniában)
 • Bergsteiger, Germany 09/15, endurance test of contour hybrid mix: “completely positive result after full-season test”, “no tears are shed over traditional glue” (Tökéletesen pozitív eredmény az egész szezonban való teszt-használat után, nem ejtünk könnyet a régi tradicionális fókák után.)
 • Skialper, Italy: “Skialper’s choice” award for contour guide and contour race skins (Az olasz Skialper választása díj nyertese a Contour Guide és Contour Race fókáknak)
 • Ski rando magazine, France: highly positive review of contour hybrid free model (Nagyon pozitív benyomás a Contour Hybride free modellről)

Fontos! Annak érdekében, hogy a Hybrid fóka hosszú évekig maximálisan szolgálja tulajdonosát, szükséges a rendszeres karbantartás és tisztítás. A langyos vizes lemosás mellett időről-időre szükség van a Hybrid ragasztófelület speciális tisztítására is, mely egyben egyfajta felújítása is a felületnek. A tisztító szettet is megvásárolhatod nálunk!

Választás törlése

Termék leírása

A Contour Hybrid Mix Universal 70% mohair, 30% szintetikus anyagösszetételű túrasí fóka 110, 120 és 130 mm szélességben kapható. Mindkét szélességben 195 cm hosszig használható, a két méret ára azonban eltérő!  A hibrid technológia az első olyan fóka ragasztási megoldás amely két rétegből áll. Az első réteg szilárdan és biztonságosan a helyén tartja a fókát, még alacsony hőmérsékleten is, miközben könnyedén le lehet húzni, és nem hagy maga után nyomot. A második rétegnél csatlakozik a ragasztóréteg és a fóka.

A hibrid ragasztós felületű fóka előnyei:

 • tökéletes tapadás alacsony hőmérsékleten is
 • könnyű az eltávolítása a lécről
 • karbantartásmentes – a ragasztófelületet nem kell újraragasztózni, koszosodás esetén elég mosószerrel lemosni
 • egyszerű kezelhetőség – a fóka hajtogatható, használaton kívül a mellékelt szintetikus hálóban tárolva megvédheted a ragasztófelületet
Contour Hybrid technológia

Contour Hybrid technológia

A doboz tartalma:

 • 1 pár fóka
 • 1 pár orrögzítő (Vario frontclip)
 • 1 pár sarokrögzítő (Tailclip típus)
 • 1 pár tapadófelületet védő háló
 • 1 db fókatartó zsák mikroszálas törlőkendővel
 • 1db speciális vágókés

Rendeléskor válassz szélességet!

A fóka méretre vágása házilag elvégezhető, ha azonban tökéletes eredményt akarsz, hozd inkább be a Sarkcsillag Sport boltban lévő szakszervizünkbe a síddel együtt és ingyen méretre vágjuk számodra a nálunk vásárolt túrasí fókát. Így biztosan a megfelelő szélességű lesz és nem lesz cakkos, vagy szálas a széle részben takarva a kantnit, ezzel csökkentve a sí kezelhetőségét.

 

 

Tetszeni fog neked…