Inook Expert hótalp

Inook Expert

34.900 Ft

Egy klasszikus vonalakat idéző Inook modell. Széles építése miatt kevésbé süllyed el a hóban, mint a többi modell, így könnyed mozgást tesz lehetővé bármilyen terepen a sík túrától a komolyabb hegyi kihívásig. 50-110 kg testtömegig használható. Extra méretű kötése miatt nagy méretű cipővel, sőt akár snowboard bakanccsal is használható.

Cikkszám: SNS 25.3.

Termék leírása

Inook Expert hótalp tavaly óta van kínálatunkban. Ez a modell is kiállta mind a bérlés darálóját, mind a legextrémebb időjárási körülményeket, ahol más márkák már törtek, szakadtak. Stabilitása, főleg lefelé és rézsű haladáskor igen meggyőző. Kialakítása miatt szinte soha nem fagy aljára a hó, kötése, sarokemelője bottal is kezelhető, kötés állítás kilépés nélkül, kesztyűben is lehetséges egy mozdulattal és nagy hidegben sem törik, szakad rajta semmi. Hordtáskával szállítjuk!

Méretei, teherbírása:

- mérete: 62×21 cm

- a keret súlya: 510g

- teljes súly: 1070g

- testtömeg, amihez ajánlott: 50-110 kg

- cipőméret, ami a kötésbe fér: 35-47

Aki nem hiszi, járjon utána, vásárlás előtt bérlejen tőlünk és tesztelje az Inook tudását és minőségét, nem fog csalódni. A 15 éves francia cégnek elég ideje volt tapasztalatokat gyűjtenie. Arról nem is beszélve, hogy a franciák Európa egyik legnagyobb  hótalpas nemzete napjainkban.

Miért Inook?

  • A hótalpak Franciaországban készülnek.
  • Acél forgótengely, mely nem törik el kemény igénybevétel esetén sem.
  • Szervizháttér és alkatrész utánpótlás.
  • Bottal kezelhető sarokrögzítő és sarokemelő, le sem kell hajolni hozzá nem fagy be.
  • Könnyen és gyorsan, akár kesztyűben, a kötésből való kilépés nélkül is állítható kötésméret.
  • Stabil talajfogás, lejt- és rézsűmenet az alább részletezett technikai megoldásoknak köszönhetően.
  • 6 acél karmának köszönhetően jégen is tökéletesen tart oldal irányban is. A kötés orrán lévő 3 fogú acél karom pedig a tökéletes lépésbiztonságot adja.
  • Snowboard csatos megoldással ellátott kötése fél kézzel is és kesztyűben is könnyen kezelhető a legnagyobb hidegben is. Elől puha szilikon betét teszi kényelmessé a lábfej lágy részénél a kötést.

Technikai megoldások:

Első és hátsó hóterelők (Aerotec Design):

A Inook hótalpakat úgy tervezték, hogy lépéskor könnyen csússzanak a havon. A hótalp elején elhelyezkedő kissé felálló terelőnek köszönhetően az eszköz nem gyűjti össze maga előtt a havat, és nem süllyed a hófelszín alá, hanem siklik a hó felszínén. A hátul is megtalálható terelő pedig a hótalp akadálymentes siklását biztosítja a hófelszínen, a keret hátsó pereme sem akad meg a hóban fékezve, nehezítve a mozgást, hanem akadálytalanul siklik tovább. A terelők súlya kiváló egyensúlyt biztosít az eszköz első és hátsó része között.

Automatikus sarokrögzítő és sarokemelő:

Az első automatikus sarokrögzítős modell a piacon. (AGS – Auto Gliding Step System) A sarok pozícióját úgy lehet változtatni, hogy közben nem kell lehajolnunk. A túrabot hegyének segítségével a platni rögzíthető – oldható illetve bottal kezelhető felfelé haladáskor a sarokemelő is.

Acél karmok:

Az acél karmok 3 irányba néznek ezért felfelé, lefelé és rézsűn is sokkal hatékonyabb fogást biztosít az eszköz. A karmok kicsik, ezért a hó nem fagy oda és ezáltal nem is ragad meg a hótalp aljában. A kötés orrészén 3 fogas acél karom biztosítja, hogy minden terepen és miden hó típusnál vagy akár jégen is biztos ellépés legyen.

A váz mérete:

A váz méretét úgy tervezték, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa a havon való közlekedésben, ugyanakkor könnyű legyen. Ez az Inook legszélesebb, így leginkább terhelhető modellje is.