Akció!
hótalp
hótalphótalphótalp

Inook Freestep hótalp

39.900 Ft 34.900 Ft

A Freestep az Inook legújabb fejlesztésű modellje. Dupla tengelye a természeteshez közelálló lépést tesz lehetővé. 4 sorban elhelyezett, 3 irányban álló acél karmai stabil tartást biztosítanak, rézsűn és lefelé haladáskor is, melyet a perimetrikus kialakítású váz bordái tovább segítenek. Elsősorban dombos, vagy sík terepre ajánljuk. Ergonomikus kialakításának köszönhetően extra keskeny a keret, így nagyon kényelmes benne a lépés.

Cikkszám: SNS 75.3.

Termék leírása

Az Inook Freestep modellje az E-Move koncepció egy új verziója. A legextrémebb időjárási körülményeket is kiállta, ahol más márkák már törtek, szakadtak. Kialakítása miatt szinte soha nem fagy aljára a hó, kötése, sarokemelője bottal is kezelhető, kötés állítás kilépés nélkül, kesztyűben is lehetséges egy mozdulattal és nagy hidegben sem törik, szakad rajta semmi. Hordtáskával szállítjuk!

Méretei, teherbírása:

- mérete: 61×19,5 cm

- a keret súlya: 460g

- teljes súly: 1020g

- testtömeg, amihez ajánlott: 65-110 kg

- cipőméret, ami a kötésbe fér: 36-47

Aki nem hiszi, járjon utána, vásárlás előtt bérlejen tőlünk és tesztelje az Inook tudását és minőségét, nem fog csalódni. A 15 éves francia cégnek elég ideje volt tapasztalatokat gyűjtenie. Arról nem is beszélve, hogy a franciák Európa egyik legnagyobb  hótalpas nemzete napjainkban.

Miért Inook?

  • A hótalpak Franciaországban készülnek.
  • Acél forgótengely, mely nem törik el kemény igénybevétel esetén sem.
  • Szervizháttér és alkatrész utánpótlás.
  • Bottal kezelhető sarokrögzítő és sarokemelő, le sem kell hajolni hozzá nem fagy be.
  • Könnyen és gyorsan, akár kesztyűben, a kötésből való kilépés nélkül is állítható kötésméret.
  • Stabil talajfogás, lejt- és rézsűmenet az alább részletezett technikai megoldásoknak köszönhetően.
  • 6 acél karmának köszönhetően jégen is tökéletesen tart oldal irányban is. A kötés orrán lévő 3 fogú acél karom pedig a tökéletes lépésbiztonságot adja.
  • Snowboard csatos megoldással ellátott kötése fél kézzel is és kesztyűben is könnyen kezelhető a legnagyobb hidegben is. Elől puha szilikon betét teszi kényelmessé a lábfej lágy részénél a kötést.

Technikai megoldások:

Wing (szárny) koncepció:

A hálószerű váz összepréseli a havat a hótalp alatt, és a lehető legjobban tartja a lépés magasságát, nem süllyed el a hóban a hótalp és viselője. Másik komoly gyakorlati haszna ennek a keretnek, hogy nem ragad és fagy alá a hó, így nincs az a kellemetlen érzés, mintha egy krumplival a talpán járna az ember és nem kell állandóan azért megállni, hogy a talp alá fagyott hógolyót lekapirgálja.

Natural Step (természetes lépés):

Dupla tengelye a természeteshez közelálló gördülő lépést tesz lehetővé.

Első és hátsó hóterelők:

A Inook hótalpakat úgy tervezték, hogy lépéskor könnyen csússzanak a havon. A hótalp elején elhelyezkedő kissé felálló terelőnek köszönhetően az eszköz nem gyűjti össze maga előtt a havat, és nem süllyed a hófelszín alá, hanem siklik a hó felszínén. A hátul is megtalálható terelő pedig a hótalp akadálymentes siklását biztosítja a hófelszínen, a keret hátsó pereme sem akad meg a hóban fékezve, nehezítve a mozgást, hanem akadálytalanul siklik tovább. A terelők súlya kiváló egyensúlyt biztosít az eszköz első és hátsó része között.

Automatikus sarokrögzítő és sarokemelő:

Az első automatikus sarokrögzítős modell a piacon. (AGS – Auto Gliding Step System) A sarok pozícióját úgy lehet változtatni, hogy közben nem kell lehajolnunk. A túrabot hegyének segítségével a platni rögzíthető – oldható illetve bottal kezelhető felfelé haladáskor a sarokemelő is.

Több irányban álló acél karmok:

4 sorban elhelyezett acél karmai 3 irányba néznek ezért felfelé, lefelé és rézsűn is sokkal hatékonyabb fogást biztosít az eszköz. A karmok kicsik, ezért a hó nem fagy oda és ezáltal nem is ragad meg a hótalp aljában. A kötés orrészén 3 fogas acél karom biztosítja, hogy minden terepen és miden hó típusnál vagy akár jégen is biztos ellépés legyen.

Perimetrikus váz:

Ez egy dupla karomszerkezettel megerősített keretet jelent, aminek előnye, hogy fém karmok mellett maga a keret fogatott pereme is belemarkol a hótakaróba, egy sokkal stabilabb, csúszásmentesebb fogást biztosítva. Ennek előnye leginkább hegyi terepen érezhető, ott is a kritikus rézsűhaladást teszi sokkal stabilabbá és biztonságosabbá, de lejtőn lefelé is hasznos plusz.

A váz mérete:

A váz méretét úgy tervezték, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa a havon való közlekedésben, ugyanakkor könnyű legyen. Terhelhetőségtől függően többféle modell van, illetve modellenként van férfi és női változat is.

Tetszeni fog neked…