Akció!
hótalp
hótalphótalphótalphótalp

Inook OXl hótalp

44.900 Ft 39.900 Ft

Az Inook OXl az OXm modell kisebb súlyú embereknek megalkotott verziója, akik szeretnék, hogy testtömegükhöz passzoló hótalppal lehessenek úton. Egy ideális alpesi hótalp sportos felhasználóknak és mély hó őrülteknek. Az orr extrán megemelt és megerősített annak érdekében, hogy mély porhóban se süllyedjen a hótalp orra a hó alá. Tökéletes teljesítmény a hatékonyságot és gördülékenységet tekintve. Exkluzív kivitele miatt hatékony és könnyed mozgást tesz lehetővé bármilyen terepen a sík túrától a komolyabb hegyi kihívásig, de tudását kár lenne sík terepre pazarolni. 40-80 kg testtömegig használható. Az idei szezonban új, továbbfejlesztett 5 ágú  front karommal. A Perimetrikus Frame, vagyis a dupla rácsszerkezetű váz előnye az, hogy belemarkol a hótakaróba és így lehetővé teszi a biztonságos oldalirányú közlekedést a hegy oldalában, a rézsűhaladást.

Cikkszám: SNS23.5.26.

Termék leírása

Az Inook OXl hótalp az elmúlt években a hótalpas túravezetők kedvencévé vált, mert kiállta mind a bérlés darálóját, mind a legextrémebb időjárási körülményeket, ahol más márkák már törtek, szakadtak. Stabilitása, főleg hegyi terepen, mély hóban és rézsű haladáskor igen meggyőző, kisebb mérete és karcsúbb formája nagyon kellemes hölgyeknek és filigrán uraknak. A hálószerű váz (Wing Concept) összepréseli a havat a hótalp alatt és a lehető legjobban tartja a lépés magasságát. Ezen kialakítás miatt szinte soha nem fagy aljára a hó. Kötése, sarokemelője bottal is kezelhető (Auto Gliding System), kötés állítás kilépés nélkül, kesztyűben is lehetséges egy mozdulattal (Auto Sliding System). A sarokkötés Soft Pad széles, puha szilikon pántja a két oldali állítási lehetőséggel precíz és kényelmes tartást biztosít bokánál.  A hótalp anyaga nagy hidegben sem törik, nem szakad rajta semmi. A Multi Spike Concept, ami egy 3 párból és 3 különböző irányban álló acél karmot jelent a tökéletes talajfogás érdekében. A 2015-16-os szezon újdonsága az 5 fogú front karom, ami stabil ellépés tesz lehetővé akár jégen is. Az Aerotec Design segítségével a hótalp orra felsiklik a hó felszínére, nem fúródik a hó alá, így sokkal energiatakarékosabb vele haladni.

Hord táskával szállítjuk!

Technikai specifikáció:

 • Súlya: 950×2
 • Terhelhetőség: 40-80kg
 • Kötés méret: 34-42 cipő méretig

  hótalp

  Innok Wing Concept váz a jegesedés és talpra tapadt hó ellen

 • Wing Concept – a hálószerű váz összepréseli a havat a hótalp alatt, és a lehető legjobban tartja a lépés magasságát, nem süllyed el a hóban a hótalp és viselője. Másik komoly gyakorlati haszna ennek a keretnek, hogy nem ragad és fagy alá a hó, így nincs az a kellemetlen érzés, mintha egy krumplival a talpán járna az ember és nem kell állandóan azért megállni, hogy a talp alá fagyott hógolyót lekapirgálja.
 • Auto Gliding System – túrabottal kezelhető sarokemelő és kötés. A sarok pozícióját úgy lehet változtatni, hogy közben nem kell
  hótalp

  Inook Auto Gliding System túrabottal kezelhető kötés és sarokemelő

  lehajolnunk. A túrabot hegyének segítségével a platni rögzíthető – oldható illetve bottal kezelhető felfelé haladáskor a sarokemelő is.

 • hótalp

  Innok Auto Sliding System kötésállító rendszer

  Soft Pad sarokrögzítés – széles, puha szilikon pántja a két oldali állítási lehetőséggel precíz és kényelmes tartást biztosít bokánál.

 • Auto Sliding System – kötés méret állítás a kötésből való kilépés nélkül akár kesztyűben is. Az első automatikus sarokrögzítős modell a piacon.
 • Multi Spike Concept, ami egy 3 párból és 3 különböző irányban álló acél karmot jelent a tökéletes talajfogás és stabil ellépés érdekében
 • 3 fogú front acél karom a biztos ellépés érdekében.
 • Aerotec Design – Első és hátsó hóterelők. Az Inook hótalpakat úgy tervezték, hogy lépéskor könnyen csússzanak a havon. A hótalp elején elhelyezkedő kissé felálló terelőnek köszönhetően az eszköz nem gyűjti össze maga előtt a havat, és nem süllyed a hófelszín alá, hanem siklik a hó felszínén. A hátul is megtalálható terelő pedig a hótalp akadálymentes siklását biztosítja a hófelszínen, a keret hátsó pereme
  hótalp

  Aerotec Design első és hátsó hóterelők

  sem akad meg a hóban fékezve, nehezítve a mozgást, hanem akadálytalanul siklik tovább. A terelők súlya kiváló egyensúlyt biztosít az eszköz első és hátsó része között.

 • 45° szögben szétnyíló orrkötés, mely optimálisan osztja el a nyomást a cipő orrán, ami stabilan tartja a lábat kellemetlen nyomáspontok nélkül.
 • A váz mérete: A váz méretét úgy tervezték, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa a havon való közlekedésben, ugyanakkor könnyű legyen. Terhelhetőségtől függően többféle modell van, illetve modellenként van férfi és női változat is.
 • Double Buckle Biding – mindkét oldalán állítható a kötés, ami nagyon precíz méretállítást tesz lehetővé.
 • Alumínium tengely, ami nagyon strapabíró, nem hajlik, nem törik.
 • Ütés- és zajelnyelő gumibakok a kötés alatt.

  hótalp

  Inook ütéselnyelő bakok a kötés alatt

Aki nem hiszi, járjon utána, vásárlás előtt béreljen tőlünk és tesztelje az Inook tudását és minőségét, nem fog csalódni. A 17 éves francia cégnek elég ideje volt tapasztalatokat gyűjtenie. Arról nem is beszélve, hogy a franciák Európa egyik legnagyobb  hótalpas nemzete napjainkban.

Miért Inook?

 • A hótalpak Franciaországban készülnek.
 • Alumínium forgótengely, mely nem törik el kemény igénybevétel esetén sem.
 • Szervizháttér és alkatrész utánpótlás.
 • Bottal kezelhető sarokrögzítő és sarokemelő, le sem kell hajolni hozzá nem fagy be.
 • Könnyen és gyorsan, akár kesztyűben, a kötésből való kilépés nélkül is állítható kötésméret.
 • Stabil talajfogás, lejt- és rézsűmenet az alább részletezett technikai megoldásoknak köszönhetően.
 • 3 pár acél karom 3 irányba pozicionálva, ezért felfelé, lefelé és rézsűn is nagyon hatékony fogást biztosít az eszköz. A karmok kicsik, ezért a hó nem fagy oda és ezáltal nem is ragad meg a hótalp aljában. A kötés orrán lévő 3 fogú acél karom pedig a tökéletes lépésbiztonságot adja.
 • Snowboard csatos megoldással ellátott kötése fél kézzel is és kesztyűben is könnyen kezelhető a legnagyobb hidegben is.

 

Tetszeni fog neked…