Akció!
Inook Vxl női hótalp

Inook VXl

30.900 Ft 27.800 Ft

Az Inook VXl női hótalp a cég exclusive modelljeinek keretével és technikai megoldásaival bír egy olcsóbb, tépőzáras csattal ötvözve, így kedvező áron megvásárolható. Az Inook VXl könnyed mozgást tesz lehetővé bármilyen terepen a sík túrától a komolyabb hegyi kihívásig. 40-75 kg testtömegig használható.

Cikkszám: SNS 29.2.

Termék leírása

Inook VXl női hótalp az elmúlt években a hótalpas túravezetők kedvencévé vált, mert kiállta mind a bérlés darálóját, mind a legextrémebb időjárási körülményeket, ahol más márkák már törtek, szakadtak. Stabilitása, főleg lefelé és rézsű haladáskor igen meggyőző. Kialakítása miatt szinte soha nem fagy aljára a hó, kötése, sarokemelője bottal is kezelhető, kötés állítás kilépés nélkül, kesztyűben is lehetséges egy mozdulattal és nagy hidegben sem törik, szakad rajta semmi. Hordtáskával szállítjuk!

Méretei, teherbírása:

- mérete: 57,5×19,5 cm

- a keret súlya: 390g

- teljes súly: 850g

- testtömeg, amihez ajánlott: 40-75 kg

- cipőméret, ami a kötésbe fér: 34-42

Aki nem hiszi, járjon utána, vásárlás előtt bérlejen tőlünk és tesztelje az Inook tudását és minőségét, nem fog csalódni. A 15 éves francia cégnek elég ideje volt tapasztalatokat gyűjtenie. Arról nem is beszélve, hogy a franciák Európa egyik legnagyobb  hótalpas nemzete napjainkban.

Miért Inook?

  • A hótalpak Franciaországban készülnek.
  • Acél forgótengely, mely nem törik el kemény igénybevétel esetén sem.
  • Szervizháttér és alkatrész utánpótlás.
  • Bottal kezelhető sarokrögzítő és sarokemelő, le sem kell hajolni hozzá nem fagy be.
  • Könnyen és gyorsan, akár kesztyűben, a kötésből való kilépés nélkül is állítható kötésméret.
  • Stabil talajfogás, lejt- és rézsűmenet az alább részletezett technikai megoldásoknak köszönhetően.
  • 6 acél karmának köszönhetően jégen is tökéletesen tart oldal irányban is. A kötés orrán lévő 3 fogú acél karom pedig a tökéletes lépésbiztonságot adja.
  • Tépőzáras kötés záródás.

Technikai megoldások:

Wing (szárny) koncepció:

A hálószerű váz összepréseli a havat a hótalp alatt, és a lehető legjobban tartja a lépés magasságát, nem süllyed el a hóban a hótalp és viselője. Másik komoly gyakorlati haszna ennek a keretnek, hogy nem ragad és fagy alá a hó, így nincs az a kellemetlen érzés, mintha egy krumplival a talpán járna az ember és nem kell állandóan azért megállni, hogy a talp alá fagyott hógolyót lekapirgálja.

Első és hátsó hóterelők (Aerotec Design):

A Inook hótalpakat úgy tervezték, hogy lépéskor könnyen csússzanak a havon. A hótalp elején elhelyezkedő kissé felálló terelőnek köszönhetően az eszköz nem gyűjti össze maga előtt a havat, és nem süllyed a hófelszín alá, hanem siklik a hó felszínén. A hátul is megtalálható terelő pedig a hótalp akadálymentes siklását biztosítja a hófelszínen, a keret hátsó pereme sem akad meg a hóban fékezve, nehezítve a mozgást, hanem akadálytalanul siklik tovább. A terelők súlya kiváló egyensúlyt biztosít az eszköz első és hátsó része között.

Automatikus sarokrögzítő és sarokemelő:

Az első automatikus sarokrögzítős modell a piacon. (AGS – Auto Gliding Step System) A sarok pozícióját úgy lehet változtatni, hogy közben nem kell lehajolnunk. A túrabot hegyének segítségével a platni rögzíthető – oldható illetve bottal kezelhető felfelé haladáskor a sarokemelő is.

Acél karmok:

Az acél karmok 3 irányba néznek ezért felfelé, lefelé és rézsűn is sokkal hatékonyabb fogást biztosít az eszköz. A karmok kicsik, ezért a hó nem fagy oda és ezáltal nem ragad is meg a hótalp aljában. A kötés orrészén 3 fogas acél karom biztosítja, hogy minden terepen és miden hó típusnál vagy akár jégen is biztos ellépés legyen.

A váz mérete:

A váz méretét úgy tervezték, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa a havon való közlekedésben, ugyanakkor könnyű legyen. Terhelhetőségtől függően többféle modell van, illetve modellenként van férfi és női változat is.

Tetszeni fog neked…