lapát és csákány
lapát és csákánylapát és csákányOrtovox Pro Alu III + Pocket Spike – a lapátfej kétféle rögzítési módjaOrtovox Pro Alu III + Pocket Spike – a csőr és a hegy

Ortovox Pro Alu III + Pocket Spike lavina lapát és csákány

36.900 Ft

Az Ortovox Pro Alu III + Pocket Spike lavina lapát és csákány: szilárdító bordák és magas oldalfalak adnak extrém merevséget a lapátnak, míg az integrált nyél-foglalat könnyű összeszerelhetőséget garantál. A Pocket Spike csákány egyszerűen zseniális, használaton kívül akár zsebedben is elfér, azonban mikor már csak pár méter van a csúcsig biztosan hasznát fogod venni!

Cikkszám: 2120300001.

Termék leírása

Ortovox Pro Alu III + Pocket Spike lavina lapát és csákány. Az Ortovox ennél a kombinált eszköznél felhasználta az elérhető legjobb alapanyagokat, így a merevség-súly arány egy egészen új fokát érték el. Az volt a kiindulási pont, hogy túrasízéshez lapátot vinni, mondhatni kötelező lenne, viszont a sízők a plusz súly miatt sem lapátot, sem jégcsákányt nem szívesen cipelnek. Ezzel a szettel felére csökkenthető felszerelésünk súlya és darabszáma.

A lapát. A hangsúlyos, határozott bordák és a magas oldalfal mind a lapát merevségét szolgálja. Egy briliáns megoldásnak köszönhetően a teleszkópos nyél a lapátfejjel villámgyorsan, egy mozdulattal, ráadásul nagyon stabilan összeilleszthető. Az Új T-markolat nem csak formájában, de variálhatóságát tekintve is forradalmi konstrukció, jobb-, és balkezesek számára is tökéletes ergonómiájú.

A csákány. Az Ortovox “zsebcsákánya” nagyon találékony megoldás, igazi újdonság. Valójában ez egy csőr és egy hegy adapter, méretét tekintve elfér a hátizsák egy kisebb rekeszében vagy a nadrágzsebben (innét a neve). Remek szolgálatot tesz olyan szituációkban, amikor nem készülünk keményebb terepre, de bármikor előfordulhat, hogy kereszteznünk kell egy fagyott, firnes, jeges részt. Ilyenkor pillanatok alatt a Pro Alu III. lapát nyeléhez lehet rögzíteni, amivel egy jégcsákányt “varázsolhatunk” magunknak. A csőr kovácsolt 7075-T6 alumínium ötvözetből készült, szintúgy a nyél másik, lapát felőli részére illeszthető hegy is. A két adaptert használaton kívül egymásba lehet illeszteni úgy, hogy éles, hegyes végük rejtve marad. Súlyuk összesen csak 95 gramm!

A fentebb írtak alapján nem meglepő, hogy a 2014-2015-ös ISPO-n elnyerte a kiállítás aranyérmét.

Anyagösszetétel:
Lapátfej: 5052 hőkezelt/edzett alumínium ötvözet, eloxált felület
Nyél: 6061-T6 hőkezelt/edzett alumínium ötvözet
Csákány: kovácsolt, edzett 7075-T6 alumínium ötvözet

Tömeg: 885 g

  • T-grip Pro bal-, és jobbkezes használathoz
  • Két állásban (90° fokban elforgatható) rögzíthető lapátfej
  • Extrém strapabíró
  • Gyorsan és egyszerűen összerakható/elpakolható – “hátizsák barát”
  • Edzett, élezett vágóél a lapátfejen
  • Speciálisan kialakított, gumírozott csúszásgátló T-markolat
  • Csúszásgátló barázdák a nyél markolat-részén
  • Teleszkópos, ovális nyél
  • Színe: kék (blue)

Tetszeni fog neked…