Akció!
Salomon Snowcross CS
Salomon Snowcross CS talpaSalomon Snowcross felülről

Salomon Snowcross CS unisex szöges talpú terepfutó cipő

Most: 59.990 Ft 39.990 Ft

Ilyen cipő nincs is? Dehogynem, a Salomonnál! Snowcross CS unisex szöges talpú terepfutó cipő, az ikon. Carbide szögeivel biztosítja a tuti talajfogást akár jeges terepen is. Mivel elhagyható a külön kamásli, mely mély hóban a hó, máskor a különböző törmelékek kívül tartására szolgál, így a Snowcross nagyon könnyű, mégis véd és tart, úgy passzol a lábra és úgy teljesít, mint egy Speedcross.

Salomon Snowcross CS bármilyen téli terepre

Salomon Snowcross CS bármilyen téli terepre

A Salomon Snowcross CS Black-Bright Red-Cane az ikonikus Speedcross téli, unisex, szöges talpú, magasszárú, vadállat változata. Könnyű, mégis egy top technikai téli terepfutó cipő. A Snowcross CS megadja neked azt a magabiztosságot, amivel bármilyen téli terepen elboldogulsz, nem is akárhogy. Ilyen körülmények között természetesen ClimaShield vízálló-lélegző membránnal.

Választás törlése
Cikkszám: L35291600.

Termék leírása

Outdoor Magazine Gear of the Year díja 2013-ban

Outdoor Magazine Gear of the Year díja 2013-ban

A Salomon Snowcross CS unisex szöges talpú terepfutó cipő, ami magassszárú, ultra könnyű és ultra brutális téli terepfutó cipő, nem kis díjakat sörpört be 2013-ban.

ISPO Award GOld Winner 2013 díj

ISPO Award GOld Winner 2013 díj

Az Outdoor Magazine Gear of the Year díját, illetve a müncheni ISPO téli outdoor szakkiállítás Ispo Award Gold Winner 2013 díját.

Lábon alig észrevehető viselet fantasztikus tapadással. Kiváló a talajfogása, csúszós, havas, jeges talajon jól bizonyít. Jobb talajérzetet biztosít, növeli a futás hatékonyságát. Viszont aszfalton sztepp cipővé válik, emiatt ott nem célszerű használni. A külső Contagrip® talp sárvető mintázatú, kifejezetten kevesebb plusz súlyt kell így alkalmasint cipelned! Ebbe a már amúgy is agresszív talpba vannak beágyazva az acél tüskék, melyek segítségével nem okoz gondot a jeges, havas, vagy latyakos talajon való futás sem. Lágy sárban is jó szolgálatot tesznek a tüskék.

Kényelmes a tartása, már első próbánál úgy érzed, hogy a lábra öntötték (Sensifit™).  Bekötése, kioldása villámgyors a Quicklace™ fűzőrendszernek köszönhetően: egy mozdulattal kioldható és behúzható. A fűző addig ér, mint egy normál félcipőben, afölött található a beépített kamásli (Anti-debris mesh), mely minden törmeléket, havat, jeget, sarat a cipőn kívül tart, hogy te csak a teljesítményre és az élményre koncentrálhass. A kamásli vízálló cipzárral záródik. Ezen felül bokánál egy kis párnázás védi a bokacsontot az ütésektől, ha vad terepen járnál. Könnyű, tömege mindössze 366 gramm (UK 8,5). A rétegelt, könnyített talp egy többfunkciós stabilizátorként funkcionál (Molded EVA).

Visszatérve a belső talpra – kivehető és mosható. Az Ortholite®-hab belső talp hűsítő hatású, a láb számára szárazabb környezetet biztosító, extra csillapítással is szolgáló ágyat képez, plusz párnázottsággal és tartással ad a sarokrésznél.

ClimaShield vízálló membrán technológia

ClimaShield vízálló membrán technológia

A CS modellek ClimaShield vízálló, lélegző membránnal készültek. A CS modellek specialitása a GTX modellekkel szemben, hogy csak a cipő első kétharmada készül vízálló membránnal, a sarok nem. Ennek több előnye is van: a cipő így könnyebb, mert 1/3 részen nincs az extra membrán súlya, jobban szellőzik, mint a GTX változat, hiszen a sarkánál nem vízálló, ott a szellőzése is sokkal jobb, ami miatt pedig gyorsabban is szárad a láb a saját párájától és az esetlegesen bejutó víztől.

CS modell vízálló membránnal borított része

CS modell vízálló membránnal borított része

Aki esős, nedves időben is rendszeresen fut tudja, hogy az esetek döntő részében csak a cipő orra lesz vizes, így erre a problémára a CS modell tökéletes és kényelmes megoldás.

További információk

Súly 310 g