Akció!
terepfutó cipő
terepfutó cipőterepfutó cipőterepfutó cipőterepfutó cipőterepfutó cipő

Salomon XA Pro 3D GTX férfi terepfutó cipő

Most: 45.990 Ft 36.500 Ft

A jól bevált és már sokat bizonyított Salomon XA Pro 3D GTX (Radiant Red/Black/Gecko Green) a világ egyik legsokoldalúbb férfi terepfutó cipője, túracipője. Az első lépéstől az ezredik kilométert átlépve is hihetetlenül kényelmes lesz számodra. Vízálló (Gore-Tex), könnyű, strapabíró, rendkívül stabil és biztonságos technikás és sziklás talajon is, akár futsz, túrázol, vagy gyors gyalogolsz. Nem csoda, hogy a világ számos túravezetője és hegyi mentője is ezt a cipőt hordja. Mivel sziklás, nehéz terepre lett tervezve, ezért orra és a lábujjak melletti rész is komolyan meg lett erősítve, hogy nagyobb tempó mellett se fordulhasson elő, hogy lerúgod a körmeidet. Átlag futócipőhöz képest merevebb talpának köszönhetően könnyen és stabilan tudsz benne fellépni sziklaperemekre, kövekre.

terepfutó cipő

Salomon XA Pro 3D GTX férfi terepfutó cipő

Választás törlése
Cikkszám: L39185800.

Termék leírása

A Salomon XA Pro 3D GTX férfi terepfutó cipő kiváló választás terepfutásra, teljesítménytúrára, könnyebb, vagy teljesítménytúrákra. Kialakítása lehetővé teszi a biztonságos, gyors haladást technikás, köves terepen egyaránt. Kényelmes a tartása, már első próbánál úgy érzed, hogy a lábra öntötték (Sensifit™). Gore-Tex membrán biztosítja a tökéletes vízállóság mellett a légzőképességet, vagyis a száraz lábakat. Bekötése, kioldása villámgyors a Quicklace™ fűzőrendszernek köszönhetően: egy mozdulattal kioldható és behúzható. A fűzőrész feletti kis zsebbe elrejthető a záróklipsz és a fűző, így nem lóg ki (Lace Pocket). A férfi terepfutó könnyű, tömege mindössze 405 gramm (42,5). A talprészt a technikai újítás strapabíróbbá, tartósabbá tette. A rétegelt talp egy többfunkciós stabilizátorként funkcionál (Molded EVA). Jobb talajérzetet biztosít, növeli a futás, gyaloglás hatékonyságát. A külső Contagrip® talp sárvető mintázatú, kifejezetten kevesebb plusz súlyt kell így alkalmasint cipelned!

Visszatérve a belső talpra, az Ortholite®-hab belső talp hűsítő hatású, a láb számára szárazabb környezetet biztosító, extra csillapítással is szolgáló ágyat képez, plusz párnázottsággal és tartással ad a sarokrésznél.

Technikai specifikáció:

 • Endofit™ – Az ilyen rendszerrel készült cipők nyelve szélesen átöleli a lábfejet közvetlenebb kontrollt kínálva ezzel és kevesebb kidörzsölődési lehetőséget.
 • Sensifit™ – Gyakorlatilag a cipőfűző meghosszabbítás, aminek alsó vége a középtalpba van ágyazva. Így a cipőfűző nemcsak a lábfej tetején fogja a lábad, hanem a talptól kiindulva körbeöleli a lábat nagy stabilitást adva.
 • A rétegelt, könnyített talp egy többfunkciós stabilizátorként funkcionál (Molded EVA).
 • Erőteljesen megerősített orr rész a lábujjak védelmére
 • Salomon Flex Engineered with Gore Tex® vízálló-lélegző membrán
 • Mud Guard sárvédelem a felsőrész és a talp találkozásánál
 • Compressed EVA talp
 • 3D Advanced Chassis™ a külső és középtalp közötti réteg, mely a cipő stabilitását adja, maximalizálja a biztonságot, optimalizálja az energia menedzsmentet, véd a kavicsok, kövek ellen.
 • High Abrasion és High Traction Contagrip® talp – A Salomon saját fejlesztésű és gyártású talpa, mely nagyon jó tapadást biztosít és jól bírja a strapát nedves felületeken is, valamint igen strapabíró.
 • Quicklace™ fűzőrendszernek köszönhetően bekötése és kioldása villámgyors, sosem lazul fel, vagy kötődik ki.
 • Aszimmetrikus fűzés a jobb tartás érdekében
 • Fűzőrész feletti kis zsebbe (Lace Pocket) elrejthető a záróklipsz és a fűző, így nem lóg ki
 • A nyelv magasan össze van varrva a cipővel, így biztosítva a nem kívánt kavicsok és egyéb törmelék kívül tartását.
 • Az Ortholite®-hab belső talp hűsítő hatású, a láb számára szárazabb környezetet biztosító, extra csillapítással is szolgáló ágyat képez, plusz párnázottsággal és tartással ad a sarokrésznél. Kivehető és mosható!
 • Középtalp magasság:  21 mm/11 mm – 10 mm drop
 • Tömege: 450 g
gore-tex anyag

Gore-Tex® anyag felépítése

A GORE-TEX ® termék technológiával készült ruházati cikkek hosszútávú víz-, és szélállóságot, valamint optimális szellőzést nyújtanak. Strapabíró termékek, melyek maximális védelmet és komfortot garantálnak viselőjük számára. A két réteges kialakítás, amit a GORE-TEX ® termékekhez használnak, sokféle outdoor tevékenységhez alkalmas. A GORE-TEX ® membrán a külső rétegre kerül ragasztásra, belülre további bélés kerül, mely a magas komfortot és sokoldalúságot garantálja.

További információk

Súly 405 g